Chokoladekurvens historie

Siden 1937 har du kunne finde en lille chokoladebutik på Vestergade 22 i Thisted. Fra 1943-1950 tjente Johanne Aas Kristensen butikken, som dengang hed ”Hollywood”. Johanne overtog derefter selve driften af butikken og omdøbte den ”Elite”, og kørte den videre indtil 1992. Herefter overtog Lis Hove.

Chokoladekurven, som vi kender den i dag, var fra 2010 til 2017 drevet af Alice Bisgaard, hvorefter driften blev videregivet til den unge Thybo, Pernille Tophus.

Chokoladekurven - personale

Pernille havde i flere år arbejdet i butikken hos Alice, hvor Alice lærte hende alt omkring forretningen og hvordan de berømte flødeboller skulle laves.

Efter hun færdiggjorde sin uddannelse som salgsassistent med speciale i chokolade, kunne hun ikke undvære Chokoladekurven. Og heldigvis havde Alice besluttet sig for, at Pernille var den rette efterfølger til at videreføre butikkens traditioner samt skabe en sikker fremtid for håndlavet chokolade. Den dag i dag har Alice og Pernille fortsat et tæt samarbejde.

I dag har Chokoladekurven 17 ansatte, som boltrer sig på de mere end 125 m2, både i den lille butik og i produktionen.

Pernille har sat nye standarder for lokalt håndværk. Med eget brand, Thy Chokoladen, de berømte flødeboller og hjemmelavet is, byder Chokoladekurven på et væld af håndlavede lækkerier og andre specialiteter.

Pernille går op i at uddanne sine medarbejdere, så de får samme forståelse og passion for chokolade som hende selv. I 2021 vandt Chokoladekurven årets læreplads i lokalområdet.

Teamet bag Chokoladekurven er en stor familie, der arbejder med noget, som står deres hjerte nær: chokolade, godt håndværk og god service.

I mere end 80 år har butikken været dedikeret til at forkæle den søde tand, og det vil de blive ved med i mange år endnu …